JooMix

 

 

 

 

 

Pogled sa ajfelovog tornja

Pogled sa Ajfelovog tornja je film iz 2005. godine. Režiser filma je Nikola Vukčević, koji je napisao i scenario zajedno sa Irenom Kikić Stojković.

Marijana je lepa i bogata dvadesetpetogodišnja devojka. Kada je imala 16 godina, kratka ljubavna afera sa šefom njenog oca pretvorila se u traumu. Marijanin otac koji je ginekolog, tada nije uradio ništa da zaštiti svoju ćerku, i za to ćutanje i diskreciju dobio je od svog šefa priliku za brzo napredovanje i učestvovanje u skupim ilegalnim abortusima. Pored toga, dobio je i Marijaninu mržnju za sva vremena.

Deset godina posle svega, Marijanina porodica je bogata i uspešna, a njen otac je ginekolog koji sarađuje s mnogim privatnim klinikama i ima specijalnu klijentelu. Marijana je postala lepa i privlačna devojka koja studira medicinu. Svom ocu se sveti tako što se prostituiše, isključivo s njegovim kolegama, ne bi li to ugrozilo očevu reputaciju jer smatra da je to jedini mogući način za osvetu. Ali kada upozna Vanju, u koga se zaljubljuje tada prestaje sa svojom osvetom.

-----------------------------------------------------------------------

Uloge:

Branislav Trifunović - Vanja

Marija Vicković - Marijana

Andrija Milošević - Đuka

Svetozar Cvetković - Marijanin otac

Dragana Mrkić - Marijanina majka

Darko Rundek - Doktor

Irfan Mensur - Doktor Vukan

Igor Lazić Niggor - Narkoman

Sergej Trifunović - Čovek sa nogama u lavoru

Petar Božović - Govornik na sahrani

Varja Đukić - Profesorica

Lena Bogdanović

Dubravka Vukotić Drakić